četvrtak, 16. kolovoza 2012.

Cupavci best of

 Potrebno za biskvit:
3 jaja
10 kasika secera
13 kasika ulja
16 kasika brasna
100 ml mlijeka
1 prasak za pecivo

U posudu u kojoj cete mutiti staviti bjelanke a zumanke odvojiti u jednu casu.Miksati bjelanke sa secerom u cvrst snijeg pa zatim dodavati redom sastojke,ulje brasno,prasak za pecivo,jedan po jedan zumanak i mlijeko.Peci u plehu srednje velicine ca.25x35 cm koji smo oblozili papirom za pecenje.Peci na 180° 10-15 min.

Krema:
250 gr.margarina
100 gr.cokolade za kuhanje
1 kasiku neke arome (vanilije,cvijeta narandze, ruze...)
200 ml mlijeka
casu secera
I jos:
300gr.krupnije mljevenog kokosa (ja sam koristila sitnije mljeveni ali je bolje kad je krupniji)
 Otopiti margarin i cokoladu,dodati secer,mlijeko i na kraju aromu.
 Kad krema zakuha smaknuti s vatre.
 Biskvit izvaditi iz rerne,isjeci na kocke pa ih redom valjati na ovaj nacin u kremu i kokos:
Jednom viljuskicom drzimo a drugom 'bacamo' kokos.:)


Tako vam ruke ostanu ciste a i kokos se manje zaprlja kada radimo viljuskicom.


Od ove smjese izadju oko dvije vece kutije cupavaca.Ili dva srednja pleha.
Prijatno!:)


Nema komentara:

Objavi komentar