ponedjeljak, 2. siječnja 2012.

Let's get started! Otpocni!:))

Selam svima,pozdrav i ostale zelje.:)
Evo,zaista sam odlucila da svoju kreativnost vise ne mogu drzati u sebi a na facebooku necu da zacatavam ljude svojim interesima.Ne zanima svakoga sve.:)
Moj blogic ce se uglavnom sastojati od svega onoga cime provodim slobodno vrijeme,kad nisam s djecom tj.onda kada ne radim. Uglavnom,moje je vrijeme ispunjeno nekim slatkim stvarima.Pravim kolacice.:)) Dizajniram pomalo haljineee,ali to jos drzim u tajnosti dok ne vidim sta cu s tim.:p Zatim,moda,modni detalji,make-up,razne rukotvorine dakle.
Mislila sam da li ovo da bude samo blog recepata? Ili samo modni blog? Medjutim,odlucila sam se za mix stvari,pa ko voli neka gleda.:)


Pa da pocnem sa jednim novogodisnjim receptom.To prvi put pravim,i mogu reci da sam se prijatno iznenadila brzinom i jednostavnoscu recepta,a u istu ruku sarolikosti ukusa.
Dakle,
Sareni minjoni by.Minja B.
POTREBNO :


- 125 g maslaca
- 120 g šećera u prahu
- 5 jaja
- 120 g brašna
- 1 ekstrat vanile
- 120 g marmelade od kajsija
- 1 kašika vode
- zelena i crvena prehrambena boja
- 200 g čokolade
- 3 kašike ulja
Izmiksati maslaci i šećer zatim dodati žumanca jedno po jedno. Dodati brašno i izmiksati u jednoličnu smesu. Sipati ekstrat od vanile i promiješati. Bjelanca izmiksati u šaum. Dodati prethodnoj smjesi i varjačom lagano umješati. Smjesu podeliti na tri jednaka dela. U prvi deo dodati zelenu boju, u drugi crvenu a treći ostaviti u originalnoj boji.




Papir za pečenje iseći na 30 x 40 cm. Olovkom obilježiti tri iste šnite zatim papir staviti na pleh iscrtanim dijelom prema dole.
Sipati zelenu smjesu i lagano razmazati do linije, zatim žutu smjesu a onda i crvenu vodeći računa da smjesa ne prelazi u drugi dio. Peći u zagrijanoj rerni na 200 °C 12 minuta.
Ovako to izgleda kada se ispece i isjece
Sljedeci korak jeste :

Marmeladu i vodu zagrijati i istopiti. Polovinu marmelade premazati preko zelene kore. Preko nje staviti žutu koru i nju takođe premazati drugom polovinom marmelade. Staviti crvenu koru, pokriti papirom za pečenje i pritisnuti plehom. Ostaviti najmanje 3-4 sata da odstoji prije nego što isiječete minjone na 3 x 3 cm.

Slobodno ih mozete ostaviti i ovako sarene i posuti ih ukrasnim mrvicama ili bijelim secernim zvjezdicama i tako sluziti.Ko zeli cokoladne :
Čokoladu i ulje istopiti, najbolje u topilici za čokoladu, zatim svaki minjon posebno preliti i ostaviti na rešetki da se iscjede.


Ovako izgledaju gotovi:
Nadam se da je fino pojasnjeno i da vam se receptic svidio.
Slobodno komentarisite. :)

Puno pusica od Amire!  <3

1 komentar: