Od sastojaka vam je potrebno:
Biskvit
- 6jaja
- 6 žlicašećera
- 2 žlicabrašna
- pola vrećicepraška za pecivo
- 6 žlicamlijevenih oraha
Nadjev od oraha
- 30 dag mljevenih oraha
- 20 dagšećera
- pola dlvrućeg mlijeka
Nadjev od jaja
- 3jaja
- 6 žlicašećera
- 3vanilija šećera
- 4 žlicebrašna
- 5 dlmlijeka
- 15 dagmaslaca
Ukras
- 5 dlslatkog vrhnja
Priprema
- 1Biskvit:
Žumanjca i šećer dobro izmješati. Pomiješati brašno s praškom za pecivo. U žumanjca naizmjenično dodavati snijeg od bijelanca, mlijevene orahe i brašno.
Smjesu uljeti u lim obložen masnim pappirom i peći oko 20min na temperaturi od 180°C. Kad je biskvit pečen pažljivo ga staviti na vlažni kuhinjski ubrus, odstraniti masni papir i pomažući se kuhinjskim ubrusom saviti u rolat. - 2Nadjev od oraha:
Izmješati mlijevene orahe i šećer. Preliti ih vrućim mlijekom i rumom. Promiješati. - 3Nadjev od jaja:
Dobro izmješati jaja sa šećerom, vanilija šećerom i brašnom. Dobivenu smjesu umješati u vruće mlijeko. Kuhati na pari. Kad se nadjev zgusne, skoliniti s pare i ohladiti. U ohlađeno dodati dobro izrađen maslac. Sjediniti. - 4/slika/324632/Redosljed izrade:
Ohlađeni biskvit premazati nadjevom od oraha.
Savit u rolat.
Izrezati ga na 21 komad.
Na podlogu za tortu složiti 7 komada izrezanog rolata, jedan u sredinu a 6 komada uokolo u obliku cvijeta.
Premazati nadjevom od jaja.
Na to ponovo slagati komade rolata na isti način, u 3 kata.
Cijelu tortu premazati i ukrasiti tučenim slatkim vrhnjem.
Ja sam to radila sa slagom od cokolade jer nisam u tom momentu imala slatko vrhnje.
Evo tortice :Momenat opustanja mmmmm :) Je li vam se svidjela? <3
- 1
Nema komentara:
Objavi komentar