Jer,kao prvo to je nezahtjevna tortica,brzo se napravi,za neka 3 sata sve ukupno.
Zatim,velika je,moze se posluziti za oko 25 gostiju,jer se mogu sjeci jako tanke kriske.
I najvaznije! Ukus....; Mmmmm to je samo za uzivati u Allahovim blagodatima.Jer zaista je preukusna i kad se drzi u frizideru dobiva fil neki ledenasti osjecaj,ma sva je za 10!
Evo sada recept sa malo detaljnijim objasnjenjima od onih sto sam postavila na bosanskikuhar.ba (na facebook-u)
Dakle,recept:
BISKVIT:
7 jaja
7 žlica šećera
6 žlica brašna
malo praška za pecivo
Ispeći biskvit u velikoj tepsiji,topao premazati džemom i saviti u rolat.
Narezati na ploške i oblagati dno i stranice okruglog kalupa za tortu.
KREMA:
2 pudinga od vanilije,
7 žlica šećera,
2 jaja,vanilin šećer (ili vanilina aroma jos bolje)
7 žlica brašna,
1 l mlijeka,
25 dag margarina,
banane
Razmutiti jaja,šećer,puding i brašno sa malo mlijeka i skuhati u preostalom
mlijeku.Ohladiti i dodati margarin sa 15 dag šećera u prahu.
Jedan dio kreme staviti preko roladica zatim poslagati cijele oguljene
banane u krug po cijeloj površini u tri kruga.Staviti drugi dio kreme.
Dakle,banane redati u krug preko prvog dijela fila pa onda premazati preko ostatkom kreme.
Ohladiti u hladnjaku pa pažljivo otvoriti kalup.
Staviti tortu na tanjur i gore staviti šlag.
Zatim,uzivati...:) |
Moze i uz solju kafe... |
Prijatno!
woow this looks so delicious!!
OdgovoriIzbrišicheck out my blog!
www.ashfld.blogspot.com
Thank's.
OdgovoriIzbrišiYour blog is great!